fbpx

Starthandeling herinrichting Munsterplein

  • Nettt Interactieve Media

Donderdag 22 augustus is het officiële startsein gegeven voor de herinrichting van het Munsterplein door de wethouders Waajen, Pleyte en Evers.

Aanwezig waren ook de mensen die het werk gaan doen maar ook die het voorwerk hebben gedaan, dit zijn BLM Wegenbouw, Landschapsarchitecten MTD, Kragten, Antea en gemeente Roermond.

Het project heeft de naam gekregen “Vitaal Munsterplein“, en zal duren tot maart 2020.

Op het Munsterplein vind grootschalig onderhoudswerk plaats aan een deel van de verhardingen en het groen. Vooral het verbeteren van de beloopbaarheid van het middendeel van het Munsterplein en van de groene inrichting zijn hierbij belangrijk. Als eerste is een toekomstbeeld over de inrichting van het Munsterplein ontwikkeld. Vanuit dat toekomstbeeld zijn de ingrepen voorbereid voor uitvoering.

Uitvoering Munsterplein

Op 2 juli 2019 hebben gemeente Roermond en BLM Wegenbouw de realisatieovereenkomst Vitaal Munsterplein getekend. Vanaf 13 augustus 2019 tot en met februari 2020 gaat aannemer BLM Wegenbouw de werkzaamheden uitvoeren. Gelijktijdig met de herinrichting van het Munsterplein vindt archeologisch onderzoek plaats en gaat Enexis kabels vernieuwen.

Projectomschrijving

Het Munsterplein vormt het hart van de binnenstad met kenmerkende gebouwen en groen waar veel van het stadse leven zich afspeelt, denk bijvoorbeeld aan de markten en evenementen die hier geregeld plaatsvinden. 

Dit samen met zijn historie maakt dat de gemeente zorgvuldig omgaat met aanpassingen op het Munsterplein. Voorafgaand aan de werkzaamheden heeft de gemeente samen met belanghebbenden eerst de inrichting van het Munsterplein goed tegen het licht houden. Pas daarna zijn de benodigde werkzaamheden technisch uitgewerkt, in samenwerking met deskundige partijen en belanghebbenden.

  • Nettt Interactieve Media

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

  • Nettt Interactieve Media
Open chat
Hallo,
Kan ik u helpen?

Bij gebruik van deze app gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonsgegevens om contact op te nemen.
%d bloggers liken dit: