Roermondse zaak al twee keer eerder beschoten

  • Nettt Interactieve Media
  • Scheiden van A tot Kind
  • Buurtgezinnen
  • Bijfreke


Roermondse zaak al twee keer eerder beschoten

De winkel in Roermond die in de nacht van dinsdag op woensdag onder vuur werd genomen, blijkt binnen anderhalve week al twee keer eerder te zijn beschoten.

De ruit van de computerzaak aan de Maria Theresialaan werd afgelopen nacht rond half drie geraakt door kogels. Dat gebeurde een nacht eerder ook al evenals in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 maart, meldt de politie.

De politie tast nog in het duister over wie er achter de beschietingen zit. Ook is het motief van de schutters niet duidelijk. In de buurt werd woensdag onderzoek gedaan.

Veiligheid

Burgemeester Rianne Donders van Roermond heeft de gemeenteraad laten weten dat zij overleg voert met de politie over de vraag of er extra maatregelen noodzakelijk zijn. Tegelijkertijd benadrukt zij in de verklaring dat er zover bekend geen acuut gevaar is voor de buurt. „U zult begrijpen dat de veiligheid voor iedereen in de omgeving van het winkelpand belangrijk is. Op basis van de informatie op dit moment is er geen acuut gevaar.”

Omgeving

Vanwege een dreiging richting een modezaak aan de Bolwaterstraat in Venlo besloot burgemeester Antoin Scholten van Venlo begin dit jaar de zaak tijdelijk te sluiten. Volgens politie en gemeente Roermond kan er op basis van de beschikbare informatie geen vergelijking met die situatie in Venlo worden getrokken. „Daar wisten we uit welke hoek de dreiging kwam en tegen wie die gericht was. Dat is hier allemaal niet duidelijk”, benadrukt een zegsman van de politie.

De politie houdt de komende tijd een extra oogje in het zeil bij de zaak en de naaste omgeving.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

  • Bijfreke
  • Nettt Interactieve Media
  • Scheiden van A tot Kind
  • Buurtgezinnen
Hallo,
Kan ik u helpen?

Bij gebruik van deze app gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonsgegevens om contact op te nemen.
Powered by
%d bloggers liken dit: