36ste Sintibedevaart

 

36ste Sintibedevaart
36ste Sintibedevaart
PhotoCord

 

Dit weekend was er weer voor de 36ste keer de Sintibedevaart naar Onze-Lieve-Vrouw van de Kapel in ’t Zand in Roermond.

Vanuit heel Nederland en ook uit het buitenland kwamen voor het Sintifamilies naar Roermond waar ze een aantal dagen met caravan of camper bivakkeren aan de rand van de stad (Kloosterweg).

Geschiedenis

De Kapel in ’t Zand te Roermond werd een bedevaartsoord nadat zo’n vijf eeuwen geleden een Poolse herder een Mariabeeldje in een waterput had gevonden. Op deze plaats vinden veel mensen kracht en steun op voorspraak van Onze-Lieve-Vrouw.

Vroeger trokken Sinti regelmatig met hun paard en wagen naar Roermond, bijvoorbeeld als er iemand ziek was. Men had over het algemeen geen geld om een dokter te raadplegen, dus richtte men zich tot Maria en dronk men water uit de put.

De pelgrimage van de Sinti naar Roermond ontstond in 1982 en is sindsdien een jaarlijkse traditie geworden. Vanuit heel Nederland en ook uit het buitenland komen voor het merendeel Sintifamilies elk jaar in juli naar Roermond waar ze een aantal dagen met caravan of camper bivakkeren.

Een nachtelijke gebedsdienst rond een kampvuur is de officiële opening van de vierdaagse bedevaart. Een kerkelijke hoogwaardigheidsbekleder zegent de wagens, Sinti trekken in processie naar de kapel met het beeld van Maria voorop en bidden de kruisweg in het aangrenzende park. De diensten worden opgeluisterd met muziek door eigen muzikanten. De eucharistieviering op zondag in het Kruiswegpark vormt de afsluiting van de bedevaart.

Aantal foto’s: 79
Bekijk en bestel hier uw foto’s 

PhotoCord

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

×
Hallo,
Kan ik u helpen?

Bij gebruik van deze app gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonsgegevens om contact op te nemen.